YMY Otomotiv - SsangYong Yetkili Servisi

YMY Otomotiv - SsangYong Yetkili Servisi

İşçi Blokları Mah. Mevlana Bulvarı No:162 Çankaya/Ankara Çankaya - Ankara

  • Yorumlar
  • Firma Hakkında
  • Haritada Göster

Yorum Yaz

EN YENİLİKÇİ VE SAYGIN KORELİ OTOMOTİV ŞİRKETİ


SsangYong Motor’un varlığı, daha iyi bir gelecek için aşılan sınırlar ve üstesinden gelinen zorluklardan oluşan bir tarihtir. Kore'nin otomotiv endüstrisinde başı çeken üreticilerden olarak SsangYong, 1954 yılından bu yana, şirketin kalite mühendisliğiyle mümkün kılınan gelişmiş stil ve üstün performansından ötürü saygı uyandırmıştır.

SsangYong 1980’lerde bağımsız olarak Musso ve Korando’yu geliştirerek dört çekerli araç dönemine girmiştir. 2000 yılından sonra SsangYong, Rexton, Kyron, Actyon, Korando ve Actyon Sports’dan oluşan SUV serisiyle liderliğini kabul ettirmiştir.

Lüks sedan pazarı için yeni ufuklar geliştirerek üretlien Chairman, kendi sınıfında ülkenin önde gelen otomobili olmuştur. Kore'nin 5000 cc V8 motorunun yanı sıra 7 vitesli otomatik şanzımanıyla donatılmış ilk lüks otomobili olan Chairman W, ülkenin amiral gemisidir ve dünyanın diğer önde gelen lüks otomobilleriyle yarışmaktadır.

Çevre dostu kompakt SUV’miz Korando, SsangYong Motor'un ilk önden çekişli monokok aracıdır. Şirketin uzun vadeli ürün dizisi için bir dönüm noktası olan Korando, küresel SUV pazarında Kore'nin en uzun süredir bilinen otomobilidir.

SsangYong Motor, ileri seviye ve dünya standartlarında bir common rail motor geliştirme yoluyla, çevre dostu dizel teknolojisinin ilerlemesine yol açmıştır. Şirket EURO5 standardına uygun küçük, çevre dostu, eXDi200 motorları üreterek küresel rekabet üstünlüğünü arttırmaya ağırlık vermekte ve hali hazırda EURO6 uyumlu yeni bir motor geliştirmektedir.

Küresel ve müşteri odaklı yönetim uygulayarak, SsangYong Motor dünya pazarında varlığını genişletmektedir. Şirket 115’i aşkın ülkede yaklaşık 1.650 satış noktasıyla SUV ihraç etmekte ve uluslararası pazarlarda dağıtım sağlayarak küresel varlığını aktif biçimde genişletmektedir. SsangYong Motor, sürdürülebilir büyümeyi güvence altına almak için sadece mevcut ve olgun pazarlara odaklanmayarak, Orta Amerika, Doğu Avrupa hatta dünyanın en büyük otomobil pazarlarından Hindistan ve Çin'e de girmiştir.

Sadece en iyiyi hedefleyen SsangYong Motor, yüksek sürüş performansı sağlayan ve şirketin gerçek kimliğini yansıtan yeni tasarımlarla birlikte teknolojiler geliştirmektedir. Dahası, tamamen güçlü SUV ürün yelpazesinden yararlanan SsangYong, SUV konusunda uzmanlaşmış bir diğer firma olan Mahindra & Mahindra ile teknik işbirliği yaparak SUV üreticisi konumunu güçlendirmiştir.

SSANGYONG OTOMOTİV

Şahsuvaroğlu Grup,  1966 yılında faaliyetlerine traktör ve yedek parça satışı ile Erzurum’da başlamıştır.

2000’li yıllara kadar başta Erzurum ve İstanbul olmak üzere; birçok lokasyonda çeşitli markaların bayiliğini üstlenmiştir.

Bu dönemde Şahsuvaroğlu Grup; temsilcisi olduğu tüm markaların bayi satış adetleri sıralamasında genellikle zirvede ve ilk 3 içerisinde yer almıştır. 2000 yılına kadar olan bu süreçte çalıştığı markalara kattığı değerlerle; Türkiye’de ilk yol yardım hizmeti, ilk interaktif servis hizmeti ve ilk masa başında kredi verme hizmeti sunarak temsil etmiş olduğu markaların satışlarına ivme kazandırmıştır.

Şahsuvaroğlu Grup, edindiği tüm bu tecrübeler, başarılar, inovatif çalışmalar ve bayilik yaptığı markalara kattığı değer ile, artık distribütörlüğe adım atması gerektiği kararına vararak, 2007 yılında Güney Koreli SsangYong’un Türkiye Distribütörlüğünü, 2016 yılından itibaren de Çin’in en büyük Otomotiv devlerinden Sokon Grubun iştiraki DFSK markasının Türkiye Distribütörlüğünü almıştır.
 



SSANGYONG Temel Amaç

Biz "Çığır Açan Yenilikler" ile insan merkezli ürün ve hizmetler sunarak müşterilerinin güvenliği ve mutluluğunu sağlama sözü veriyoruz.
Ayrıca, sürdürülebilir ve sağlam büyümeyi başarıyor ve topluma katkı sağlıyoruz.

Vizyon

"En Yenilikçi ve Saygın Koreli Otomotiv Şirketi"
Bu bizim yönetim felsefesini (Temel amaç) uygulayarak ve yeni meydan okumalara göğüs gererek birlikte gerçekleştireceğimiz yeni vizyonumuzdur.

Yenilikçi

İnsan ve çevre için Teknoloji Yeniliği, müşterinin ihtiyacı ve beklentisinin ötesine geçen Müşteri Yeniliği ve müşterinin tercihlerini yönlendiren Hizmet Yeniliği, bu yenilikleri getirerek  müşteri tatmin edici hizmet ve farklılaştırılmış ürünler sağlayan Şirket.

Saygın

Hissedarlar, çalışanlar, iş ortakları ve de tüm ilgili tarafların takdirini toplayan saygın bir şirket olmayı sağlayan karşılıklı saygı, birlikte büyümeyle birlikte işbirliği ile hisse sahipleri de dahil olmak üzere paydaşlara, çalışanlara ve iş ortaklarına son derece memnuniyet veren Şirket.

Koreli

Şanlı mirasını kuşaktan kuşağa aktaran ve yenilikçi bir yol gösteren, sonunda küresel pazarda Koreli bir otomotiv firması olarak prestijini yücelten bir Şirket. 

Yeni Temel Değerler – Davranış Kuralları

İşimizi yürütmekte bağlı olduğumuz ilkeler

Diğer bir deyişle hedeflerimize ulaşmak için uğraş verirken tüm faaliyetlerimize yön vermesi gereken temel değerlerimiz.

SSANGYONG BAKIM HIZMETLERI

Zamanında ve düzenli bir şekilde  peryodik bakımların yaptırılması aracın hem performasının korunmasını ve daha uzun ömürlü çalışmasını sağlar. Ayrıca peryodik bakımı düzgün yapılmış araçlarda arıza oluşma riski azaldığı için sürpriz masraflar çıkmasını önlediği gibi aynı zamanda güvenli bir sürüş imlanı sağlar. Bu sebeplerden dolayı üretici tarafından tavsiye edilen peryodik bakım aralıklarına dikkat edilmesi önemlidir. 

Aracınızın yapılması ilk günkü performans ve verimliliğini korumak için peryodik bakımlarının orijinal yedek parça kullanılarak eğitimli Ssangyong teknisyenleri tarafından yaptırılmasını tavsiye ediyoruz.

 

GÜNLÜK KONTROL

Aracınızı günlük kullanırken ve özellikle uzun bir seyahat öncesinde ortaya çıkabilecek arızaları önlemek için, kullanıma başlamadan önce aşağıdaki bildirilen kontrolleri yapmanız gerekmektedir.

 

GÜNLÜK ARAÇ DIŞ KONTROL

Aracı çalıştırmadan önce aşağıda belirtilen günlük kontrollerini yapınız. 
Lastik havasını ve aşınma yüzeyinin uygunluğunu,
Motor kaputu ve bagaj kapağının kapalı olduğunu, bütün kapıların kapalı olduğunu kontrol edin 
Aracın civarında tehlikeli maddelerin olmadığını, 
Aracın altında herhangi bir sızıntı ve yerde yağ su mazot lekesi olup olmadığını kontrol edin
Motor yağını ve motor kabinindeki bütün sıvıların seviyesinin uygunluğunu kontrol edin
Ön ve arka camların ve dikiz aynalarının temizliğini kontrol edin
Tekerleklerin hava basıncını kontrol edin
Bijon cıvatalarının sıkılığını kontrol edin
Lambaların çalışmasını kontrol edin
Yağların ve suların seviyesini kontrol edin
Yağ, su ve mazot /benzin sızıntısı olup olmadığını kontrol edin
Bakım bilgileri için periyodik bakım tablosunun takip edilmesi gerekir. 

GÜNLÜK ARAÇ İÇ KONTROL

Direksiyon simidindeki boşluğu kontrol edin
El fren kolu ve çalışmasını kontrol edin
Korna, silecek kolu ve far sinyal kolunu çalışmasını kontrol edin
Gösterge lambalarını kontrol edin
Yakıt seviyesini kontrol edin
Dikiz aynaları kontrol edin
Kapılar ve camlar kilitlerini kontrol edin
Pedalların boşluk durumunu kontrol edin
Emniyet kemer çalışmasını kontrol edin

MOTOR ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE YAPILACAK GÜNLÜK KONTROL

Radyatör suyu seviyesi kontrolü,
Motor yağı seviye kontrolü,
Şanzıman yağı seviye kontrolü,
Fren hidrolik seviye kontrolü,
Akü suyu seviye kontrolü,
Cam silecek mekanizması ve silecek suyu seviye kontrolü,
Lastiklerin (yedek lastik dahil) aşınma ve hava kontrolü,
Su, yağ, yakıt ve fren hidroliği kaçaklarının kontrolü,
Dikiz aynası kontrolü,
El fren kontrolü.

PERİYODİK BAKIM İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Araç aşağıdaki çalışma şartlarında ise motor yağını sık kontrol edin ve gerekiyorsa normal bakım mesafesinden veya süresinde önce değiştirin. (Normal şartlarda, her 3.000 km aracı çalıştırmadan önce yağ çubuğunu temizleyerek yağ seviye kontrolü yapınız.)- Sık dur kalk trafikte, uzun rölanti, 6 km altı kısa sürüş mesafesinde, dışarıda sıcaklık sıfırın altında olan havada 16 km den daha az sürüş mesafesinde 
- Tırmanma, dağlık arazi, kumluk ve tozlu alanda
- Yüklü vagon çekiminde
- Taksi olarak, petrol servis aracı, teslimat aracı gibi ( Uzun süreli düşük hız ve rölantide çalışan hizmet aracı olarak)
 
Araç kirli, tozlu, kumlu havalarda sürüldüğünde sık sık hava filtresini temizleyin ve gerekiyorsa değiştirin.
 
Tozlu yollarda sürüşlerde bakım daha sık aralıkta ve düşük kilometrede yapılmalı
 
Kullanılacak yağ ve soğutucular için tavsiye edilen yağlar ve sıvılar tablosuna bakın. Motor yağının her değişmesinde su seperatörü ve mazot filtresi  suyunu boşaltın.
 
Fren aksamı ve balatalar bakım mesafesini ve süresini aşağıdaki şartlar göz önüne alınarak daha sık bakım yapılmalı- Sıcaklık 32 °C ve üzeri olan şehir trafiğinde araç kullanılması
- Tepelik, tırmanma olan, dağlık arazide kullanılması
- Vagon çekiminde
- Taksi aracı, Polis aracı, Teslimat aracı gibi kullanılması
 
Mekanik şanzuman yağını her 10.000km de bir kontrol edin. (Akışkanlığını kontrol edin). Her 40.000 km de değiştirin.
 
Otomatik şanzuman yağını her 60.000 km de değiştirin. Vagon çekiliyorsa her 20.000 km de akışkanlığı kontrol edin.
 
Patika ve engebeli yolları geçtikten sonra araç alt aksamı kontrol edilmeli. Bağlantı elemanlarının gevşekliğini ve aks mil körüklerini kontrol  edin.
 
Aşağıdaki şartlardaki sürüşlerde her 5.000 km de veya 3 ayda bir gres yağını kontrol edin- Patika ve tozlu yolda
- Sıcaklık 32 °C ve üzeri olan şehir trafiğinde araç kullanılması
- Tepe, tırmanma olan, dağlık arazide kullanılması
 
Gerekiyorsa tekerlek rotasyonu ve rot ve balans ayarı yaptırın



Anahtar Kelimeler: ssangyong, ssangyong servis, ssangyong yetkili servis, ssangyong bakim, ssangyong binek arac, ssangyong ozel servis,

Tüm Servis Kategorileri